MENNÄÄN SINNE MISSÄ ON LINTUJA

Viimeiset pari viikkoa on ollut kampanja "Mennään metsään" ja myös Untuvikkona on merkinnyt ahkerasti metsäkäyntejä metsälaskuriin. Mutta eihän siellä metsässä mitään lintuja ole ollut, ei ole ollut myöskään saarireissuilla. En rehellisesti sanottuna muista, koska olen ottanut jonkun kivan luonto- tai lintukuvan. Okei, muutaman kohtuullisen sirrikuvan onnistuin nappaamaan Siipyyn reissulla, mutta jos ei ole ollut tasaisen harmaata, niin on tuullut niin järkyttävästi, että kamera on vain vipattanut tuulessa.

Tänään oli suunnitelmissa lähteä pelloille kyttäilemään hanhimuuttoa, mutta aamulenkillä kävelin pitkästä aikaa hautausmaan ohi ja jäin jo kävelytiellä ihailemaan kaunista puistomaista väriloistoa ja ruosteisia rustiikkisia portteja. Kävelimme koirien kanssa yli tunnin aamulenkin raikkaassa syyskelissä, päällä maailman mukavin ja pehmoisin villapaita ja toista aamukahvi kupposta juodessa päätin skipata harmaat pellot ja suunnata kameran kanssa Porvoon hautausmaalle. Alueen kokonaispinta-ala on yli 29 ha ja sen lukuisat vanhat puut ja pensaat tarjoavat suojaa pikkulinnuille. Ja vaikka lintuja ei näkisikään, niin hautausmaa on oiva tapa tutustua kaupungin historiaan. Tiesittekö, että vuonna 1789 perustettu hautausmaa on Suomen vanhimpia, joka on rakennettu erilleen kirkosta. Hautausmaalla voi myös ihailla aatelissukujen loisteliaita hautakappeleita tai käydä katsomassa taidetta. Täältä löytyy mm. Walter Runebergin, Ville Vallgrenin ja Viivi Paarmio-Vallgrenin suunnittelemia muistomerkkejä.

Kaiken kaikkiaan vietin tänään reilut kaksi tuntia samoillen puistokäytäviä, kosketellen vanhoja puita, miettien ihmiskohtaloita, kuunnellen pikkulintujen ääniä ja katsellen oravien puuhailuja tammien oksilla. Kukaan ei katsonut kieroon, kun varovasti kuvaili ja muisti kunnioittaa hautarauhaa. Muutama vierailija pysähtyi juttelemaan ja kysymään, mitä lintuja kuvasin. Ironista, että paikka jolla on hyvin synkkä kaiku, oli niin täynnä elämää ja täynnä väriloistoa.



















Kommentit

  1. Paljon kauniita kuvia ja syksyn värejä. Ihanan paljon lintuja löytyy myös kaupungista. Blogissani arvonta joka saattaisi kiinnostaa juuri lintujen ystävää. :-) Tule mukaan! https://paleredrose.blogspot.com/2018/10/ilouutinen-luonnonystaville-ja-arvonta.html
    Terkuin Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos arvontavinkistä! Toivottavasti ehdin vielä mukaan. Sinulla on myös kaunis blogi ja liityin lukijaksi. Täytyy lueskella juttuja oikein ajan kanssa :) Voi kun arpaonni suosisi.. tuo kirja täytyy kyllä hankkia kirjahyllyyn. Näytti todella tyylikkäältä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit