MAKKARANUOTIOLLA

Jopa linnunlaulua parempi ääni on, kun minun kolme vuotias veljentyttöni hihkaisee raikkaalla lapsen äänellä "Tättä"! Nyt talvilomalla on ollut hieman aikaa hoidella näitä tättä hommiakin ja sovimme, että lomaviikolla käymme joku päivä paistamassa nuotiomakkarat laavulla tai grillikodalla. Koska matkaan lähti myös suvun alle vuoden ikäinen juniori eikä kolmevuotiaankaan töppöset vielä jaksa kovin pitkiä matkoja kävellä, niin valikoitui retkikohteeksi Emäsalon kärki ja sen virkistysalue. Täältä parkkipaikalta on grillauskodalle matkaa muutama sata metriä ja vaikka kohde on ihan merenrannassa kiinni, niin katoksen läpinäkyvä seinä merelle päin tuo hyvin suojaa aavalta puhaltavalle tuulelle. Viikonloppuisin tämä paikka on hyvin suosittu, mutta näin viikolla ja aamunvirkkuina saimme nauttia paikasta ihan oman perheen kesken. 

Laavulta nappasimme mukaan pressun alta sylillisen klapeja ja kodalta löytyneellä kirveellä naputtelimme ensimmäiset tikut kynsitulien sytykkeeksi. Vaikka puut olivat hieman kosteita, niin saimme makkaratulet hyvin syttymään. Hiillosta odotellessa oli aikaa seikkailla metsän pienillä poluilla, kiipeillä kiville ja tutkia luontoa. Kolmevuotiaasta ehdoton hitti oli kalliota pitkin valunut vesi, joka oli muodostanut polulle pienen jäätikön! Myös rannan isoja kivilohkareita ihmeteltiin ja mietittiin, että olisiko ne vaikka jättiläisten paikalle tuomia. 

Kun sormia alkoi paleltamaan, niin palattiin nuotion ääreen lämmittelemään. Ulkona ruoka maistuu aina niin paljon paremmalta, kuin kotona. Pinaattiplätytkin olivat makoisia, vaikka kotona en näitä mikrolämmitteisiä läpysköjä juuri harrastakkaan. Oiva retkivinkki muuten grillattavaksi kasvissyöjälle! 




Puolitoista tuntinen kului näissä maisemissa nopeasti. Tänään oli sopivan leuto ja tuuleton sää retkeilyyn. Merisää Emäsalon havaintoasemalta kertoo seuraavasti; itätuulta noin 5 m/s ja lämpötila -4,8 astetta. Muutaman kerran aurinkokin pilkisti paksun pilviverhon takaa! Tämän retkikohteen ainoa lintuhavainto oli palokärki, joka lensi heti parkkipaikalla meidän ylitsemme.















































Kommentit

Suositut tekstit