TAKAISIN LUONTOON. ELÄMME VAIN KERRAN. HIITEEN VELVOLLISUUDET

Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet. Näin tuumaa Muumipappa. Valitettavasti aikuisten maailmassa loma loppuu ja arki alkaa. Siksipä palasin tänään vielä kerran viime viikon valokuviin ja valitsin sieltä joka päivälle päivän kuvan muistuttamaan ihanasta viikosta piilopirtillä.

Alapihalla mustikat menevät sinisorsien suuhun ja yläpihalla rastaiden. Äitiä lainatakseni. Linnut ensin, ihmiset saavat marjoja marketistakin.


Lähes joka aamu aamut alkoivat laiturilla lintuja staijatessa. Kello viidestä seitsemään. Sitten oli hyvä ottaa päivän ensimmäiset aamutorkut.

Järvemme sulostuttajat, lumpeet. Aurinkoiset päivät olivat harvassa ja ihan avonaisesta lumpeesta ei meinannut millään saada kuvaa. Kaunis se on näin hieman suppusuunakin.

Yleensä kun kävelen yläpihalle yritän olla katsomatta hakkuuaukean suuntaan. Joskus auringonlaskun aikaan se saattaa olla ihan kauniskin.

 Kaunis ja herkkä kuva emosta ja poikasesta. Meidän järven kuikat <3 alunperin poikasia oli kaksi. Tämä näyttää selviävän aikuiseksi. Yhtenä päivänä näin molemmat emot, mutta poikanen puuttui. Niin paljon alkoi asia surettamaan, että oli lähdettävä toiseen päähän järveä soutamaan ja katsomaan onko tullut lisää kuikkia vai onko tosiaan tämäkin poikanen menetetty. Melko pian kun pääsin lähelle emoja, niin toinen sukelsi ja toinen lähti räpiköimään vedenpintaan. Harhautus ja suojelu. Sukeltava kuikka nousi pintaan lähellä pientä saarta, jonka rannassa poikanen uiskenteli. Alkaa kuikanpoika olla ilmeisesti siinä iässä, että annetaan jo hieman siimaa itsenäistymistä varten.


Mökille mentäessä puukiipijä kantoi pesään taukoamatta ruokaa ja pöntöstä kuului vaatelias siritys. Launtai aamuna siritys oli siirtynyt metsän puolelle. Pitkää elämää pikkuiset!

Viimeisenä laituristaijaus aamuna järvellä odotti yllätys. Järvelle oli saapunut tämä viiden kappaleen kuikkaparvi. Tuttua tämäkin edellisiltä vuosilta. Nuoria ja niitä kenellä on pesintä mennyt pieleen. Saapa nähdä tuleeko näitä vielä lisääkin.


Laituristaijauspinnalista: kuikka, palokärki, korppi, kalatiira, kalalokki, räksä, mura, laulurastas, peukaloinen, sinitiainen, sepelkyyhky, talitiainen, tiltaltti, puukiipijä, närhi, varis, käpytikka, peippo, harmaalokki, isokoskelo, lehtokurppa, harmaasieppo, kirjosieppo, sinisorsa, rantasipi, haarapääsky.




Kommentit

Suositut tekstit