HIISTAKKA, HIITATTARI, HYLKKÄ, KIVIRASTAS, RAUNIORUNTTI JA SUJAKKI

Se oli tarkalleen 5.toukokuuta, kun tänä vuonna havaitsin ensimmäisen kerran kaivatun naapurini tulleen takasin talven vietosta Afrikan mailta. Siinä se liverteli ja keikutteli pyrstöään tutulla kiviaidalla. Taskusen Kivi!

http://www.lintujen-äänet.net/kivitasku/

Tämä on nyt ainakin kolmas kesä, kun seurailen kivitaskun pesimäpuuhia ihan muutaman metrin päästä kotiovelta. Melko pian alkoi fyllingin kantaminen siihen samaiseen kivenkoloon, joka johtaa viileään kauniilla näköalalla varustettuun yksiöön. Aamuisin se odotteli minua lenkiltä liikennemerkin päällä ja iltaisin kuikuili kiviaidan suojista.

Muutama päivä sitten huomasin, että livertelyäänet olivat selvästi muuttuneet varoitusääniksi ja tänään iltalenkillä huomasinkin Taskunen juniorin nököttävän terassilla pärisemässä ruokaa emoiltaan. Suojaväri on tuota kiviaitaa vastaan niin vahva, että meni tovi ennen kuin edes löysin koko poikasta. Pikaisesti kipaisin hakemaan sisältä kameran ja ensimmäisen räpsyn jälkeen tämä pallero pyrähti lentäen jo naapuri talon katolle! Piilossa on siis hyvin pidetty tähän asti! Kiersin talon ympäri ja palasin samalle paikalle naapurikyttäämään. Tällä kertaa onnistuin saamaan jonkinasteisen valokuvan.

Hetken aikaa leikimme valokuvausleikkejä ja sitten toivotin pikkuiselle hyväää yötä. Harmikseni en nähnyt muita poikasia, vaikka kivitasku munii tavallisesti 5-6 vaaleansinistä munaa.


Melkein harmitti, että tänään oli niin kovin sateinen päivä ettei viitsinyt lähteä mihinkään pidemmälle ulkoilemaan. Joskus kuitenkin mukavia luontokokemuksia voi löytää ihan kotioveltakin, kun pitää vain silmät auki.




Kommentit

Suositut tekstit